Programmer og IT

OG's IKT portal

På Odder Gymnasium bruger vi en hel del informations- og kommunikationsteknologi.
Denne portal præsenterer de forskellige initiativer og hjælper hvis du fx ikke kan logge på Google eller andre af vores systemer. 

Portalen er beregnet til, at både undervisere og elever kan få inspiration og overblik:)

Undervisningsmidler

For alle gymnasier gælder, at der er egenbetaling af visse undervisningsmidler. Beløbsgrænsen er 2500 kr.

Skolen forventer at alle 1g elever medbringer en computer til undervisningen. Enten en netbook, en iPad eller lignende tablet eller en egentlig bærbar computer. 

Hvis du har én i forvejen medbringer du bare den; ellers vil vi gerne at du bruger de 2500 kr. på at anskaffe en sådan. 

Vær opmærksom på at hver maskintype har sine styrker og svagheder mht. brug i undervisningen, skriftligt arbejde m.m. 

Det trådløse netværk kan anvendes af både Windows, Linux og Mac computere, men der kan være programmer som kun kan anvendes af Windows maskiner. Hvis I vil medbringe en iPad eller tablet i undervisningen er det en god ide at have adgang til en bærbar eller stationær computer derhjemme til at udarbejde de større skriftlige arbejder, da det her er nemmere at indtaste store tekstmængder og organisere med fodnoter, indholdsfortegnelse m.m.

På skolen er der trådløst netværk og du vil via dette kunne tilgå elektroniske ordbøger i engelsk og de øvrige sprog, som du skal have: Skolen har købt licens til dette. 

Disse ordbøger kan også tilgås hjemmefra via internettet. Skolen sørger endvidere for licenser til fagspecifikke programmer, herunder en software udgave af en lommeregner og program til anvendelse i musikundervisningen.

Skolen har også licens til Office 365. Her kan den enkelte elev installere op til 5 enheder (Word, Excel, PowerPoint o.a.) - I bliver orienteret om dette i løbet af de første par skoledage.

Vi har ikke indgået nogen aftale vedr. køb af udstyr, idet der i diverse elektronikforretninger ofte er gode tilbud. Så find selv det bedste tilbud.