portaler

studiepraktik

Studiepraktik

Studiepraktik

https://www.studiepraktik.nu

Hvad er Studiepraktik?

Studiepraktik er en mulighed for at afprøve og opleve, hvordan det er at studere på en videregående uddannelse. Studiepraktik ligger i perioden onsdag til søndag i uge 43 – oftest i dagene onsdag-fredag. Studiepraktik er primært rettet mod 3g’ere, men går du i 2g og ønsker brændende at komme i studiepraktik nogle dage, så får du formentlig også lov til at tage af sted. Snak i givet fald med din studievejleder.

Hvorfor tage af sted?

Studiepraktik er en enestående chance for at få et indblik i hverdagen på en videregående uddannelse! Dette skal være din primære grund til at tage af sted.
Studiepraktik er det nærmeste du kommer på at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt videregående uddannelse, før du påbegynder den. Du bliver måske bekræftet i, at du er på rette spor eller finder ud af, at uddannelsen alligevel ikke er noget for dig. Studiepraktik vil altid gøre dig klogere og hjælpe dig et skridt videre i dit studievalg.

Inden din praktik

Inden du skal i studiepraktik, er det en god idé at sætte dig ind i, hvad uddannelsen går ud på. Du kan fx læse mere på uddannelsens egen hjemmeside. Hvis du har spørgsmål, så får du rig mulighed for at stille dem under studiepraktikken til studerende, undervisere eller studievejledere på uddannelsen.

Husk også at undersøge de praktiske ting som fx transport, forplejning og overnatning.

Skal man længere væk end til Århus, vil skolen ofte være behjælpelig ift. transportomkostninger. Henvend dig i så fald til studievejlederen (ME).

Hvordan søger man? - og hvad med fravær?

Man kan først ansøge om at komme af sted, når ansøgningsperioden starter. Ansøgningsperioden ligger typisk i uge 36-37, og man søger via hjemmesiden https://www.studiepraktik.nu/forside

Her er der også en detaljeret vejledning i, hvordan man ansøger.

Der er et begrænset antal pladser, og derfor skal man være hurtig, hvis man ønsker at komme i praktik på de mere populære studier såsom medicin, jura osv. 
Uanset om man kommer ind på sin første prioritet, er det en idé at prøve studiepraktikken af. Det giver under alle omstændigheder et godt indblik i, hvordan det er at være studerende.

Skolegangen på Odder Gymnasium fortsætter som udgangspunkt, imens man er i praktik, og man må derfor undvære nogle undervisningslektioner, de dage man er i praktik. Man får dog godskrevet fraværet.

Flerfaglige forløb
Flerfaglige forløb

Flerfaglige forløb

I 3g er der et flerfagligt forløb i efteråret 3g, der træner de kompetencer, du skal bruge, når du skal skrive SRP. Du kan se en beskrivelse af forløbet HER. 

I 3g skal du desuden skrive studieretningsprojekt (SRP). Du finder alle relevante informationer vedr. SRP på Skriftlighedsportalen. Klik HER

Læs mere