Tysk

“Es ist nicht genug zu wissen -man muss auch anwenden. Es ist nicht genug zu wollen – man muss auch tun.”

Tysk på OG

Tysk er det vigtigste sprog i Europa og er modersmål for ca. 100 mio. mennesker i flere forskellige lande. Derudover er tysk første eller andet fremmedsprog for mange mennesker rundt om i verden.

Tyskland er vores største og vigtigste nabo. Tyskland er også det land, der har haft og har størst indflydelse på Danmark. Ikke blot er Tyskland vores største handelspartner, men både sprogligt og kulturelt har Tyskland altid haft stor indflydelse på udviklingen i Danmark og Skandinavien.

På Odder Gymnasium følger tyskundervisningen den rivende udvikling i de tysktalende lande i Europa, og undervejs bliver du bedre til at forstå tysk og du lærer at tale og skrive tysk flydende. Du vil komme til at møde verdenslitteratur i form af navne som Goethe, Heine, Kafka m.fl., og desuden arbejder vi bredt med emner som magt og mennesker, kriminalitet og ondskab, sport og konkurrenceidræt m.m. samt de mange nye tyske film. I Landeskunde lærer du om historie, geografi, samfund m.m.

Sprogrejser til Tyskland
Odder Gymnasium har kontakt til venskabsgymnasier i både Hamburg og Dresden. 3g tyskholdene er hvert år på besøg i Dresden, og andre tyskhold besøger og samarbejder med gymnasiet i Hamburg. På disse rejser møder du tyskerne på hjemmebane, du oplever at kunne klare dig på tysk, og du får masser af spændende oplevelser sammen med tyske gymnasieelever!

Med tysk i bagagen på enten B- eller A-niveau er du klar til at rejse ud i verden - eller tage imod verden! Klik på linket og se det lille videopostkort fra en tidligere tyskelev, der fortæller om hvad du fx kan bruge tysk til.

Viel Spaß mit Deutsch :-)

Læs mere på fagets