Spansk

"Siempre imaginé que el Paraíso sería algún tipo de biblioteca"

"Jeg havde altid forestillet mig at Paradis ville være et slags bibliotek"

Spansk på OG

Hvorfor vælge spansk?
Spansk er et fantastisk sprog og ét af de største i verden. Når du kan spansk, kan du kommunikere med folk mange forskellige steder i verden. På nuværende tidspunkt taler omkring 450 mio. mennesker i verden spansk, og sproget er modersmål i 20 forskellige lande. Spansk tales primært i Spanien og Latinamerika, men også i USA forventer man, at hver tredje amerikaner vil være spansktalende i 2050.

Spansk er således et sprog, der åbner mange muligheder - især hvis du ønsker at forbedre dine arbejdsmuligheder i Danmark og ikke mindst i udlandet, hvor engelsk rigtig mange steder slet ikke er nok. Desuden kan du få bedre rejseoplevelser til de spansktalende lande, når du kan kommunikere med lokalbefolkningen.

Skoleaktiviteter
På Odder gymnasium behøver man ikke rejse ud for at møde den spansktalende verden.  Vi inviterer ofte den spansktalende verden indenfor. Vi har i perioder spaniere og latinamerikanere som hjælpelærere. Vi holder desuden en årlig spansk/latinamerikansk café, una cena intercultural, hvor vi inviterer de spansktalende i området til en aften med kulturel udveksling, mad og livemusik.

Rejseaktiviteter
Vælger du spansk som studieretningsfag, kommer du en uge på sprogskole i Málaga i 3g, hvor du bliver indkvarteret privat hos spanske familier. På denne rejse besøger vi endvidere vores udvekslingsskole “Instituto de Enseñanza Secundaria Huelin” samt “Natenglene”, der står for maduddeling til byens fattigste. På denne rejse kommer du helt tæt på den spanske kultur - og får naturligvis talt en masse spansk. 

Læs mere på fagets