psykologi

"Psykologi har altid været mit ynglingsfag, da emnerne vi har om, er noget der handler om ting, der vedrører os alle. Det er fantastisk at have viden inden for emner som fx. ondskab, stress, kærlighed, identitetsdannelse osv."

Psykologi på OG

Faget psykologi undersøger, hvordan mennesker tænker, føler, handler, lærer og udvikler sig både individuel og i samspil med andre.

Fagets fokus er analyse og refleksion over psykologiske mekanismer i vores dagligdag som f.eks.: Hvorfor udvikler vi os forskelligt? Hvordan skabes vores identitet? Er man født ond? Og kan man selv gøre noget for at blive bedre til at huske?

Undervisningen giver indsigt i de nyeste teorier inden for socialpsykologi, udviklingspsykologi, kognition og læring, personlighed og identitet samt psykologisk metode.

Psykologi anvender både naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige metoder og kombinationen giver en mangesidig forståelse af menneskets væremåde som præget af såvel biologiske, kulturelle og sociale faktorer.

Psykologi kan indgå som et fag på B-niveau i en sproglig studieretning, eller det kan vælges som et valgfag på C-niveau i 3.g.

Læs mere på fagets