informatik

"Those who can imagine anything, can create the impossible."

 

Alan Turing

Informatik på OG

Informationsteknologi er så meget mere end et fag, det er en integreret del af vores hverdag. 

Du er på sociale medier, har spillet et computerspil eller to, du kender til Big Data og kunstig intelligens.  Målet med faget er at se bag facaden af de allestedsnærværende IT- løsninger og ser på deres påvirkning i dit liv.

Undervisninger er bygget op om en række praktiske projekter i mindre grupper, hvor I kommer til at udtænke, designe og programmere jeres løsninger.
Den tekniske side er ikke svær, og alle kan være med, for I starter helt fra begyndelsen. Til gengæld er det næsten kun fantasien, som sætter grænser både i design og implementering.

Projektemnerne kan handle om kunstig intelligens, sikkerhed, spilprogrammering, Mindstorm-robotter og meget mere. Den kreative proces tager sit udgangspunkt i konkret teori og praksis, mens arbejdsmetoder er taget direkte ud af den virkelige verden. 

Indblik i den tankegang, som ligger til grund for nutidens informationsteknologi, hands-on erfaringer, innovative projekter og virkelighedsnære metoder er efterspurgte varer, uanset hvilken vej I går videre på.

Faget er et-årigt og er en del af matematik/fysik linjen.
Faget afsluttes med en årskarakter og evt. en 24-times eksamen.

 

Læs mere på fagets